لگو مدرسه بسکتبال شهبازی پرتو

چالش های ذهنی در بسکتبال

چالش های ذهنی در بسکتبال

چالش های ذهنی در بسکتبال

دوره افت برای هر ورزشکاری هست،می توانیم به جای منتظر ماندن تا اینکه دوره افت به پایان برسد از تمرینات ذهنی استفاده کنیم،سر تمرین حضور پیدا کنیم و تمرینات را در ذهن خود تصویرسازی کنیم،دفاع جدید تیم را که مربی آموزش میده رو یاد بگیریم که زمانیکه دوره افت به پایان رسید سریع تر بتوانیم با تیم هماهنگ شویم.

چالش های ذهنی در بسکتبال
چالش های ذهنی در بسکتبال 3

در دوران افت(مصدومیت) می توانیم شکلی از ناحیه صدمه دیده را پیدا کنیم و تصور کنیم که در حال بهبود است.ناحیه صدمه دیده را قرمز تصور کنید و بعد نقطه های سفید که نشانه ی بهبود هستند را روی نقطه های قرمز تصور کنید.(به این معنا که آسیب در حال بهبود است.)

تضعیف روحیه در بسکتبال

چالش های ذهنی در بسکتبال
چالش های ذهنی در بسکتبال 4

همواره باید از مهارتهای روانی مناسب در مقابل تضعیف روحیه بازیکنان حریف بهره برد.

1-سخنان ناپسند

که به آن اصطلاحا بازی در بازی نیز گفته می شود،تنها دلیل گفتن سخنان ناپسند بر هم زدن تمرکز شماست!که این کار درصد گل شدن شوتهای شما را کاهش می دهد و میزان خطاهای شما را افزایش می دهد.پس با تمرکز روی بازی و گفتن اینکه تنها دلیل اینکار بر هم زدن تمرکز من است(خوگفتاری) نگذارید انرژی تان تحلیل برود.

2-تعریف کردن

این کار را حریف برای بر هم زدن تمرکز شما انجام می دهد،مثلا می گوید چه شوتزن خوبی هستی!با شنیدن این جمله شما روی شوت بعدی تمرکز بیشتری انجام میدهید و همین کار باعث می شود توپتان گل نشود.

3-طرفداران رقیب

ممکن است از سخنان بیهوده استفاده کنند و یا شما را یک صدا هوووو!!! کنند.کافیست تغییر فکر بدهید،تصور کنید آنها دارند شما را تشویق می کنند.

تمام موارد بالا را قبل از مواجه شدن با آنها در مسابقه می توانید تصویرسازی کنید و خود را در موقعیتی تصور کنید که در آن لحظه به جای گیر افتادن در بازی های روانی روی بازی اصلی تمرکز دارید و بهترین تصمیم را اتخاذ میکنید.

“دوره های آموزشی بسکتبالی جذابی در این سایت وجود داره،

که میتونی از دکمه زیر به همشون دسترسی داشته باشی…”

داوران

داوران همیشه سعی دارند که عدالت را رعایت کنند و کاملا بی طرف باشند،اما زمانیکه داور تصمیم اشتباه میگیرد چه سهوی چه عمدی اعتراض شما فقط باعث می شود که انرژی خود را هدر دهید و پتانسیل خود را کم کنید،چون که داور تصمیم خود را گرفته و نظر خود را تغییر نمی دهد.

هم تیمی ها در بسکتبال

تمام هم تیمی ها باید از یکدیگر حمایت کنند،در صورتیکه یکی از هم تیمی های شما شوت خود را گل نکرد یا پاسی منجر به از بین رفتن توپ داد به جای سرزنش،از او حمایت کنید تا به بازی برگردد در غیراینصورت با سرزنش یکدیگر انرژی کل تیمتان تحلیل می رود.

دقت کنید! در درجه اول رقابت شما با سایر تیم ها است نه هم تیمی های خودتان!

هیچ بازیکنی به تنهایی دلیل شکست نیست، برد یا باخت تیم،نتیجه  تصمیم های مربی و عملکرد تمام بازیکنان تیم چه داخل زمین و چه روی بازیکنان روی نیمکت ذخیره ها می باشد،پس در صورت باخت نه خود را سرزنش کنید و نه هم تیمی تان را سرزنش کنید،فقط به دنبال علت شکست باشید تا آن را اصلاح کنید تا برای رقابت های بعدی آماده باشید.

نشستن روی نیمکت ذخیره ها

همه ی ما میدانیم که هیچ بازیکنی برای نشستن روی نیمکت در روز مسابقه تمرین و تلاش نمی کند! اما باید بدانیم که این موضوع اجتناب ناپذیر است و ممکن است برای ما هم اتفاق بیفتد.

حالا اگر نیمکت نشین شدیم چه کار کنیم؟

1-نکاه کردن به بازی بازیکنان داخل زمین و دیدن اینکه آنها چه مهارتهایی دارند و تمرین کردن آن مهارتها( می توانیم برای ارتقا تکنیک فردی از تمرین دهنده انفرادی هم استفاده کنیم.) و همچنین می توانیم زمانیکه روی نیمکت هستیم خود را درون زمین تصور کنیم(تصویرسازی)

2-روحیه دادن به هم تیمی ها؛زمانیکه روی نیمکت هستید به هم تیمی های خود درون زمین روحیه بدهید،بالا و پایین بپرید این کار باعث می شود که شما بیشتر در جریان بازی قرار بگیرید.

3-کنار گذاشتن خودگفتاری منفی؛زمانیکه روی نیمکت هستید اگر به خود انرژی منفی بدهیم و دائما با کلمات بیهوده و خودگفتاری منفی با خود صحبت کنید،از اعتماد به نفس شما کاسته می شود و به صورت کامل قابلیت های خود را از دست خواهید داد.(بنابراین از خود گفتاری مثبت استفاده کنید.)

به جدول زیر توجه کنید.

تغییر خودگفتاری منفی به مثبت
منفی مثبت
من هیچ وقت بازی نمیکنم! زمان بازی من هم فرا می رسد.
مربی من را دوست ندارد! در تمرینات باید خودم را به مربی نشان دهم.
من اصلا خوب نیستم! من روز به روز بهتر می شوم.

فهرست مطالب

از سال 1392 به صورت تمام وقت مربیگری بسکتبال را انجام میدهم و شغل حرفه ای من محسوب می شود.

فربد شهبازی پرتو

مربی بسکتبال
مشاوره: 09197564862

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *