تصویر سازی برای بازیکن بسکتبال
یکی از مهم ترین مهارتهای روانی در بسکتبال تصویرسازی ذهنی می باشد.حتما سعی کنیم جلسات تصویرسازی را با برنامه ریزی همراه کنیم و همانند سایر تمرین ها با برنامه جلسات تصویرسازی ذهنی را جلو ببریم.
حتما و حتما روی تقویم کاری خود،روز و زمان مشخصی را برای تصویرسازی یادداشت کنید.برای مثال روزهای فرد از ساعت 21 تا 21:15…
بله برای شروع 15 دقیقه کافی است،اما به شرط پیوستگی و منظم بودن جلسات تصویرسازی ذهنی چون که نتیجه هر کاری تنها با پیوستگی در آن کار مشخص می شود.
تصویرسازی ذهنی چیست؟
تصویرسازی ذهنی به این معنی است که عملی را در ذهن خود تصور کنیم،برای مثال بسکتبالیستها تصویرسازی ذهنی را می توانند در مورد تمرین شوت انجام دهند،به این صورت که عمل شوت زدن را در ذهن خود تصور کنند.
برای شروع به یک محیط آرام و موسیقی مورد علاقه نیاز داریم،چشمان خود را ببندید و خود را در حال شوت زدن در بهترین شرایط تصور کنید.
تحقیقات نشان داده است که تمرین ذهنی به اندازه تمرین فیزیکی موثر می باشد.و اما در تصویر سازی ذهنی چند نکته را باید مد نظر داشته باشیم.
تصاویر را باید رنگی ببینیم و با جزییات کامل،یعنی زمانبندی و سرعت اجرای حرکات در ذهن همانند شرایط واقعی باشند شاید هم بهتر…
چند کاربرد از تصویرسازی
1-بعنوان گرم کردن قبل از مسابقه می توانید استفاده کنید.
2-در زمان پرتابها می توانید از تصویرسازی سریع استفاده کنید و توپ را در حال گل شدن تصورکنید.
3-برای تقویت دست ضعیف تر تصور کنید در حال دریبل با دست ضعیف تر هستید و میخواهید سه گام را شروع کنید.
4-در زمانیکه انرژی کمی دارید و یا روز استراحت از تمرین ذهنی(تصویر سازی ذهنی) استفاده کنید.
5-در بهبود آسیب ها می توانید از تصویرسازی ذهنی استفاده کنید.
تصویرسازی در دوره افت
دوره افت برای هر ورزشکاری هست،می توانیم به جای منتظر ماندن تا اینکه دوره افت به پایان برسد از تمرینات ذهنی استفاده کنیم،سر تمرین حضور پیدا کنیم و تمرینات را در ذهن خود تصویرسازی کنیم،دفاع جدید تیم را که مربی آموزش میده رو یاد بگیریم تا زمانیکه دوره افت به پایان رسید سریع تر بتوانیم با تیم هماهنگ شویم.
در دوران افت می توانیم شکلی از ناحیه صدمه دیده را پیدا کنیم و تصور کنیم که در حال بهبود است.ناحیه صدمه دیده را قرمز تصور کنید و بعد نقطه های سفید که نشانه ی بهبود هستند را روی نقطه های قرمز تصور کنید.(به این معنا که آسیب در حال بهبود است.)
تصویر سازی در نشستن روی نیمکت ذخیره ها
همه ی ما میدانیم که هیچ بازیکنی برای نشستن روی نیمکت در روز مسابقه تمرین و تلاش نمی کند! اما باید بدانیم که این موضوع اجتناب ناپذیر است و ممکن است برای ما هم اتفاق بیفتد.
حالا اگر نیمکت نشین شدیم چه کار کنیم؟
نکاه کردن به بازی بازیکنان داخل زمین و دیدن اینکه آنها چه مهارتهایی دارند و تمرین کردن آن مهارتها( می توانیم برای ارتقا تکنیک فردی از تمرین دهنده انفرادی هم استفاده کنیم.) و همچنین می توانیم زمانیکه روی نیمکت هستیم خود را درون زمین تصور کنیم(تصویرسازی)
تصویرسازی قهرمانی
می توانید زمانیکه بی انگیزه شدید خود را در حالیکه روی سکو قهرمانی ایستاده اید تصور کنید،ببینید که همه شما را تشویق و تحسین می کنند.